Home / Arte / Libri

Libri

Dy libra me poezi nga Zize Pepshi

Poetja me një karrierë mbi 35-vjeçare nga Peja, Zize Pepshi promovoi këtë të shtunë në Shkodër dy nga librat e saj me poezi. Libri “Më janë përzier atdhetë” flet më së shumti për vështirësitë e shqiptarëve të Kosovës të përjetuara ...

Read More »

Annie Ernaux merr çmimin Nobel në Letërsi

Shkrimtarja franceze, Annie Ernaux mori çmimin Nobel për Letërsinë. ”Shkrimtarja 82-vjeçare shpërblehet për guximin dhe mprehtësinë klinike me të cilat zbulon rrënjët, distancat dhe kufizimet kolektive të kujtesës personale”, shpjegoi juria e Nobelit. ”Është një nder shumë i madh dhe ...

Read More »