Home / Bota / Danimarka dhe Gjermania marrëveshje për tubacionin e hidrogjenit

Danimarka dhe Gjermania marrëveshje për tubacionin e hidrogjenit

Danimarka dhe Gjermania arritën sot një marrëveshje për të ndërtuar një tubacion për furnizimin me hidrogjen nga Danimarka Perëndimore në shtetin veriperëndimor gjerman të Schleswig-Holstein.

Ministri gjerman i Ekonomisë dhe Klimës Robert Habeck dhe ministri danez i Klimës Lars Aagaard nënshkruan marrëveshjen në Kopenhagë me qëllim ndërtimin e tubacionit deri në vitin 2028.

Aagaard tha se Danimarka ka potencial të madh në prodhimin e hidrogjenit.

Ndërsa Gjermania synon të prodhojë hidrogjenin e saj të gjelbër, Habeck e bëri të qartë se sasi të mëdha do të duhet të importohen për të mundësuar që industria e saj të kalojë nga karburantet fosile në hidrogjen.

Habeck ka arritur gjithashtu një marrëveshje me Norvegjinë për krijimin e infrastrukturës së nevojshme për importin në shkallë të gjerë të hidrogjenit në Gjermani deri në vitin 2030.

Leave a Reply

Your email address will not be published.