Kronika

Anëtarët e MEK akuzuan policinë për dhunë, publikohen pamjet me dron brenda kampit

Policia e Shtetit ka publikuar pamjet e kontrollit të sotëm në kampin e MEK në Manëz të Durrësit. Ndryshe nga sa pretendohet nga anëtarët e MEK se policia e shtetit ka ushtruar dhunë ndaj tyre, në pamje duket që efektivët e policisë vetëm kanë ushtruar kontrolle dhe kanë shmangur kontaktin fizik me banorët e kampit. Në video duket që banorët kanë bllokuar mjetet e policisë dhe efektivët kanë ndërhyrë për t’i larguar ata.
Policia e Shtetit

Në zbatim të vendimit të Gjykatës së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar dhe të urdhrit të ekzekutimit të Prokurorisë pranë kësaj Gjykate, për kontrollin e të gjitha ambienteve dhe zyrave ku banojnë për qëllime humanitare, Policia e Shtetit, në kuadër të një plani operacional, ka filluar kontrollin e të gjitha ambienteve dhe zyrave në kampin MEK, në Manëz, Durrës.

Në zbatim të urdhër-kontrolleve të nxjerra nga Gjykata, Policia e Shtetit ka marrë masa për zbatimin e tyre, me planin e kontrollit të ambienteve në territorin e kampit MEK, duke zbatuar me rigorozitet etikën dhe komunikimin e duke respektuar të drejtat dhe liritë themelore të të gjithë qytetarëve dhe komunitetit që banon në këtë kamp.

Grupet e kontrollit të Policisë po vijojnë kontrollet në territorin e kampit MEK dhe në ambientet e brendshme të tij. Në përfundim të kontrolleve do të ketë njoftim më të detajuar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button