BRUKSEL – Borrell: Miratimi i propozimit francez nga MV, një hap vendimtar drejt BE-së

Në Maqedoninë e Veriut, Parlamenti ka votuar sot në favor të hapjes së negociatave për anëtarësim, në favor të së ardhmes sonë të përbashkët evropiane, shkroi sot në Twitter përfaqësuesi i Lartë për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë dhe Zëvendëspresidenti i Komisionit Evropian, Josep Borrell.

“Një hap vendimtar në rrugën drejt BE-së për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, në momentet kur ne duhet të qëndrojmë së bashku për të përballuar sfidat e përbashkëta”, shtoi Borrell.

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut miratoi sot propozimin francez për zgjidhjen e mosmarrëveshjes me Bullgarinë, që do t’i hapë rrugën procesit të integrimit evropian.

Propozimi u miratua sot me 68 vota pro, asnjë kundër dhe asnjë abstenim. Deputetët e opozitës nuk morën pjesë në procesin e votimit.

Deputetët votuan për shtatë konkluzionet e hartuara nga grupi parlamentar i Lidhjes Socialdemokrate (LSDM), të cilat garantojnë njohjen e gjuhës dhe identitetit maqedonas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *