Rajoni

Bullgaria i bashkohet Ukrainës kundër Rusisë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë

Më 18 nëntor 2022, Republika e Bullgarisë, duke iu referuar nenit 63 të Statutit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, depozitoi në Regjistrin e Gjykatës një deklaratë të ndërhyrjes në çështjen lidhur me pretendimet për gjenocid sipas Konventës për Parandalimin dhe Dënimin. për krimin e gjenocidit (Ukraina kundër Federatës Ruse), njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme të Bullgarisë në faqen e saj të internetit. Deklarata është depozituar në përputhje me vendimin e Kuvendit Kombëtar të datës 3 nëntor të këtij viti.

Kështu, Bullgaria bëhet vendi i 24  të në botë dhe vendi i 20  të në Evropë që paraqet një deklaratë të tillë. Ukraina, duke cituar Konventën e vitit 1948 për Parandalimin dhe Ndëshkimin e Krimit të Gjenocidit, ngriti çështjen kundër Rusisë më 26 shkurt 2022, dy ditë pasi filloi pushtimi aktual i Rusisë në Ukrainë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button