Politika

Duda: Shqipëria po zhvillohet nga ana ekonomike dhe infrastrukturore

President i Republikës së Polonisë, Andrzej Duda deklaroi sot se shpreson se shpejti Shqipëria do të jetë anëtare e BE-së.

Gjatë konferencës së përbashkët për shtyp me presidentin Begaj ai tha se, “kjo është vizita e parë e shtetit të një presidenti polak prej 20 vitesh dhe falënderoi presidentin Begaj për ftesë. Kjo vizitë është një sinjal për t’i gjallëruart shqiptaro-polake”.

Duda theksoi se, “më 1 maj kemi pasur një shtypi me kryeministrin polak, lidhur me afrimin e kryesisë së Polonisë në kuadrin e BE-së, e cila do të ndodhë në gjysmën e parë të vitit 2025. Theksuam në mënyrë të qartë se , cilat janë prioritet e kësaj presidence, ku midis tyre, në lidhje me lidhjet e euroatlantike, pra midis BE-së dhe SHBA-së, ku prioritet të dytë do të kemi anëtarësimin në BE për botën, Moldavinë, vend e Ballkanit Perëndimor, ku midis BE-së dhe SHBA-së. tire sigurisht është edhe Shqipëria, e cila është edhe Shqipëria, e cila është përsa i përket një angazhimi të kritereve për t’u bërë anëtare në BE”.

Ai shtoi se, “i mbështesim këtë ambicie. Jo vetëm jemi përkrahës të dyerve të hapura në BE, por edhe ne kemi kaluar këtë dhe kuptojmë shumë mirë sakrifikat e Shqipërisë për të realizuar të gjitha reformat që kërkohen nga BE. Shihet shumë qartazi që këto reforma po realizohen, ku Shqipëria është në mënyrë dinamike, sidomos nga ana ekonomike dhe infrastrukturore. Nuk kam pikë dyshimi që Shqipëria e meriton të jetë pjesë e BE-së sa më parë. Kjo është në interesin tonë dhe të gjithë BE-së. Kjo anëtarësim në BE do ta mbështesë me të gjithë forcat tona”.

Ai u ndal agresioni rus edhe tek ndaj Shqipërisë, ku tha se mbështetja e politikës është qartë kundër agresionit.

“Kemi pritur në vendin tonë miliona fqinjë, të gjithë u larguan nga bombat ruse, ku menduam se kjo është detyra jonë si njerëz, si fqinj, si një komb vëllazëror të ndihmojmë kur është nevoja dhe thjesht po realizojmë”, theksoi ai.

Duda tha se, “dua të falënderoj Shqipërinë dhe politikën për politikën e qartë kundër agresionit rus në renditje. Agresioni është kundër kuptimit të një kombi, është një agresion pa pikë që prek të gjitha parimet kuptimi. Ky agresion duhet të mbarojë vetëm me një mënyrë, me largimin e forcave ruse nga territori i pushtuar ukrainas në bazë të rregullave të huaja që përcaktojnë kufijtë e një shteti”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button