Filloi në Beograd sesioni i 60-të i Asamblesë së Përgjithshme të PS-së për Bashkëpunimin Ekonomik të Detit të Zi

Sot në Beograd filloi sesioni i 60-të i Asamblesë së Përgjithshme të Asamblesë Parlamentare të Bashkëpunimit Ekonomik të Detit të Zi (PS CES), e kryesuar nga Serbia. “Çdo mundësi për të folur për të gjitha temat e rëndësishme është gjithmonë e vlefshme dhe mendoj se në kuadër të kësaj asambleje të përgjithshme ne kemi nominuar pikërisht ato tema që janë të rëndësishme jo vetëm për rajonin e Detit të Zi, por bashkëpunimi global-rajonal është një nga prioritetet e politikës së jashtme të Serbisë. ”, tha ai në hapje të takimit, kryetari i Kuvendit të Serbisë dhe kryetari i Asamblesë së Përgjithshme të PS CES Vladimir Orliq.

Ai theksoi se Kuvendi i Serbisë i kushton rëndësi të madhe bashkëpunimit në kuadër të organizatave rajonale dhe se delegacioni serb jep kontribut të rëndësishëm në aktivitetet e organizatës CES si dhe në forcimin e efikasitetit dhe dukshmërisë së saj.

“Ne jemi të përkushtuar ndaj vlerave dhe qëllimeve të organizatës si dhe për promovimin e një bashkëpunimi më të ngushtë dhe të fshehtë ndërmjet anëtarëve. Për Serbinë, ruajtja e paqes dhe stabilitetit si në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe më gjerë është me rëndësi prioritare. Ekzistenca e bashkëpunimit me përfitim të ndërsjellë sa më intensivisht në të gjitha fushat dhe dialogu si mjeti kryesor për kërkimin e zgjidhjeve për të gjitha çështjet e hapura”, tha Orliq.

Siç theksoi ai, Serbia është anëtare me të drejta të plota në CES që nga viti 2004.

“Angazhimi për paqen, stabilitetin dhe dialogun janë postulatet bazë nga të cilat Serbia, e udhëhequr nga Aleksandar Vuçiq, nuk devijon, gjë që njihet dhe pranohet në botë. , por edhe të mishëruara në përfitime konkrete për vendin dhe popullin tonë në rritjen ekonomike, zhvillimin, në uljen e shkallës së papunësisë dhe fluksin më të madh të investimeve të vjetra dhe direkte”, shtoi ai.

Në sesion marrin pjesë Shqipëria, Bullgaria, Gjeorgjia, Rumania, Serbia, Turqia, Ukraina, Azerbajxhani, Greqia, Armenia, Bjellorusia, Maqedonia e Veriut dhe Rusia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *