Financim nga Katari: Eva Kaili dhe 5 persona të tjerë janë në paraburgim

Emri i personit të gjashtë të sjellë nga autoritetet belge nuk është bërë ende i ditur.

Në gjithsej gjashtë arrestime, në kuadër të hetimeve për çështjen e financimit nga katarianët , proceduan autoritetet belge, sipas informacioneve të fundit. Që nga e shtuna, më 10 dhjetor, autoritetet kishin njoftuar se katër persona ishin arrestuar pasi ndodheshin brenda dhe rreth zonës së Brukselit në atë që prokurorët e quajtën “krijimi i një organizate kriminale, korrupsion dhe pastrim parash”.

Përveç zonjës Caili, katër të arrestuarit e tjerë janë ish-deputeti italian i eurosocialistëve dhe presidenti i OJQ-së Fight Impunity, Pier Antonio Panzeri , partneri i zonjës Caili dhe ish-asistenti parlamentar i z. Panzeri, Francesco Giorgi .dhe Sekretari i Përgjithshëm i Konfederatës Ndërkombëtare të Sindikatave (ITUC), Luca Vizentini.  Gjithashtu, Nikolo Figa Talamanca, drejtor i OJQ-së, “Nuk ka paqe pa drejtësi” , dyshohet se është sjellë për t’u marrë në pyetje .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *