Politika

Hohmann: Nuk ka anëtarësim në BE pa reformën e suksesshme të sistemit të shërbimeve

Ambasadorja e Bashkimit Evropian, Christianhmann e pranishme në konferencën me temën “Praktika e Këshillit të Lartë të Lartë, nga identiteti kombëtar tek vlerat universale”, në kuadër të 110 vjetëve të lartë të lartë. , deklaroi se reforma në bazë duhet të jetë rrënjë të thella.

Në fjalën e saj, Hohmann tha se “sot festojmë 110-vjetorin e kemi të lartë dhe kjo meriton që të përgëzojë Gjykatën e Lartë për çdo gjë që ka arritur. Mesazhi ynë është i qartë: Nuk ka anëtarësim në BE pa reformën e suksesshme të sistemit të bashkëpunimit në Shqipëri”.

Ajo nënvizoi se ka një rrugëtim të gjatë, por ky rrugëtim ende nuk ka qenë.

“Ne qëndrojmë në një moment për shkak të kritikës për çështjet që janë krijuar ose rikrijuar. Reforma duhet të zërë rrënjë të thellë. Do të duhet të tregojë se është e fortë për tu bërë ballë apo për ti rezistuar çfarë do të bëjë lloji influencash të padukura të papërshtatshme dhe për këtë transparencë, integritet i lartë dhe cilësi më e mirë e punonjësve”, deklaroi ambasadorja e BE-së në Tiranë. .

Procesi i vettingut vazhdon të jetë përpara, por pasi të ndihmojë, Këshillat duhet të ruajnë frymën e vettingut”, u shpreh Hohmann.

Ajo nënvizoi anëtarët e Këshillave të Pritetit që të funksionojë në disa aspekte të tjera që kanë të bëjnë me mua e tire ato janë në duart e tyre vetëm e këshillave, Shqipërisë edhe të ardhmen e anëtarësimit në BE.

“Një këshillë më e mirë dhe fatore fillon me problemet e çështjeve të mbartura. Të vjetrit thonë: ‘Drejtësia e vonuar është e mohuar’ dhe kjo vlen edhe sot. Po kaq e rëndësishme është që besima von min e gjithë kjo të ambasadorja”, nënvizoi e BE-së.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button