Rajoni

Hungaria do t’i dërgojë Ukrainës 187 milionë euro ndihmë financiare

Orban u vu nën presion për të kërkuar falje në fillim të kësaj jave pasi postoi një foto të tij të veshur me një shall që përshkruante Hungarinë historike për të përfshirë pjesë të Ukrainës dhe vendeve fqinje.

Ambasadori i Hungarisë në Ukrainë u thirr nga Kievi për incidentin që ndodhi.

Mbështetja e Hungarisë për Ukrainën ka qenë disi më pak entuziaste se aleatët e saj perëndimorë.

Kryeministri është përpjekur kryesisht të qëndrojë jashtë konfliktit, një pozicion që shihet si një tradhti nga vendet e tjera evropiane.

Hungaria ka refuzuar të lejojë dërgesat e armëve të destinuara për Ukrainën të kalojnë nëpër territorin hungarez dhe ka bllokuar shtrirjen e sanksioneve të BE-së kundër Rusisë në sektorin e energjisë.

Ukraina dhe Hungaria kanë pasur më parë marrëdhënie të ngushta, por kjo u ftoh pasi Kievi vendosi kufizime gjuhësore.

Ky shtet ka argumentuar kundër kufizimeve për të drejtat e hungarezëve etnikë që jetojnë në Ukrainë, pasi Kievi miratoi një ligj në 2017 që kufizon përdorimin e gjuhëve të pakicave në shkolla.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button