Kosova

Ish-zëdhënësi i KFOR-it: Beogradi gjithmonë ka sabotuar çdo iniciativë për integrimin e serbëve përmes Listes Serbe (SL)

“Nuk është çudi! Përmes Listës Serbe, Beogradi gjithmonë ka sabotuar çdoiciativë që çon në integrimin e serbëve për të gjithë një shoqërie të paqëndrueshme shumëkombëshe në Kosovë. “Ata e kanë bërë gjithmonë dhe ne e toleruar gjithmonë e kemi përballuar këtë lloj ndryshimi”, tha Gras.

Më 25 korrik nis 72 policë të rinj nga komunitetet joshumi, përfshihen 45 nga komuniteti serb, i cili shpallet nga Policia e Kosovës në fillim të këtij viti. Insitucionet e Kosovës dhe faktorët ndërkombëtarë e kanë vlerësuar si të arsyeshëm çdo lloj të tyre apo frikësimi ndaj.

Mbi 550 pjesëtarë të komunitetit serb në Policinë së Kosovës kanë zhveshur uniformat e tire që nga viti i kaluar, në shenjë proteste kundër vendimit të Qeverisë së Kosovës për t’i riregjistruar automjetet e tire nga targat ilegale të lëshuara nga qeveria e Serbisë në ato të Kosovës.

Ai ka shkruar në një postim të kreut të EULEX-it, Giovanni Barban, në Twitter, i cili ka thënë se misioni që ai po përcjell nga afër zhvillimet e fundit me dorëheqjet e serbëve nga politika e Kosovës, të cilat janë ka quajtur shqetesuese.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button