Orbán provokon me shallin e futbollit të Hungarisë së Madhe

E madhe, më e madhe, Hungaria e Madhe: Të dielën, Viktor Orbán provokoi edhe një herë me një aludim nacionalist për Hungarinë e Madhe. Kryeministri hungarez është filmuar i veshur me një shall që shfaqte edhe një hartë të Hungarisë me ngjyrat kombëtare pas ndeshjes miqësore të kombëtares së tij të futbollit kundër Greqisë.

Gjëja provokuese për këtë: harta përfshinte jo vetëm zonën territoriale aktuale të Hungarisë, por edhe pjesë të vendeve të Austrisë, Sllovakisë, Rumanisë, Kroacisë, Serbisë dhe Ukrainës.

“Kulti i zisë” i Orbanit

Zonat i përkisnin Monarkisë Austro-Hungareze deri në fund të Luftës së Parë Botërore. Më 4 qershor 1920, “Traktati i Trianonit” i dha fund periudhës së kukut dhe e zvogëloi Hungarinë në territorin e saj aktual; njëri humbi 2/3 e territorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *