Rajoni

Presidenti turk zotohet për një kushtetutë të re civile dhe liberale

Presidenti turk Recep Tayyip Erdoğan premtoi të mërkurën se do të prezantojë një kushtetutë të re “civile dhe liberale” pas zgjedhjeve të 14 majit. “Ne besojmë se një shtet i tillë do të jetë një shërbim i tillë jo vetëm për gjykimin, por edhe për degët e tjera në vend. Duam të një shteti civile dhe liberal të shtetit nga duart e vullnetit kombëtar. Nëse mund ta arrijmë këtë, të fundit të mbetura mbi demokracinë tonë të bëjmë të shpërndahen”, tha presidenti turk.
“Pas zgjedhjeve do të sjellim këtë çështje përsëri në agjendën e kombit dhe parlamentit tonë”, tha Erdoğan në ceremoninë e 155-vjetorit të Këshillit të Shtetit. Erdoğan e përshkroi amendamentin e kushteve të bëra në 2017 si një nga reformat më të rëndësishme në lidhje me mua Türkiyes.
“Ne kemi standardet e demokracisë sonë duke kufij më të qartë të ligjeve, ekzekutive dhe vendimeve”, tha Erdoğan.
Ai theksoi se vendosja e sistemit të qeverisjes presidenciale konsolidoi parimin e ndarjes së pushteteve në vend.
Të dielën, T’i shkojë në kohë për të zgjedhur një president të ri dhe anëtarëve të parlamentit prej 600 vendesh.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button