Kronika

Shqipëria pezullon vizat turistike për rusët, reagon Ambasada e Rusisë në Tiranë

Nga 20 prilli 2023, shtetasit rusë që do të duan të hyjnë në Shqipëri, do të duhet të jenë të pajisur me viza. Këshilli shqiptar i Ministrave, pas mbledhjes te dites se merkure, ka rishikuar një vendim të mëparshëm për të hequr vizat me Rusinë.

Vendimi per shtetasit e vet është bërë me dije edhe nga Ambasada ruse në Tiranë.

Në një postim në rrjetet sociale, Zmbasada ruse njofton se Shqipëria përjashton Federata Ruse nga lista e shteteve, shtetasit e të cilëve mund të hyjnë në Republikën e Shqipërisë për qëllime turistike nga data 1 maj deri në shtator 30 pa lëshuar vizë.

Tashmë, shtetasit rusë që posedojnë pasaporta të huaja të rregullt, duhet të lëshojnë vizë shqiptare në përputhje me qëllimin e udhëtimit.

Postimi i Ambasadës së Rusisë në Tiranë:

VËMENDJE QYTETARËT RUSË QË PLANIFIKOJNË TË VIZITOJNË REPUBLIKËN E SHQIPËRISË

Me rezolutën e Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë datë 20.04.2023 (hyrë në të njëjtën ditë) u ndryshua Rregullorja e saj nr.858 e datës 29.12.2021. “Mbi vendosjen e kritereve, procedurave dhe dokumenteve për hyrjen, qëndrimin dhe trajtimin e shtetasve të huaj në Republikën e Shqipërisë”, ku deklaron se Federata Ruse përjashtohet nga lista e shteteve, shtetasit e të cilëve mund të hyjnë në Republikën e Shqipërisë për qëllime turistike nga data 1 maj deri në shtator 30 pa lëshuar vizë.

Me fjalë të tjera, për të vizituar Republikën e Shqipërisë këtë, si dhe në çdo periudhë tjetër gjatë vitit, shtetasit rusë që posedojnë pasaporta të huaja të rregullt, duhet të lëshojnë vizë shqiptare në përputhje me qëllimin e udhëtimit. Kujdes të shmangni keqkuptimet!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button