Si nisi zinxhiri i vrasjeve/ Detaje nga dëshmia e Artan Tafanit: Desha të marr hak për babanë

Në morinë e dëshmive të dhëna nga Artan Tafani për krime të ndryshme të ndodhura nga viti 2018 deri në vitin 2023 policisë dhe prokurorisë i ka lindur nevoja për të faktuar vërtetësinë e këtyre thënieve.  Mes të tjerash Tafani ka treguar dhe banesat e marra me qira ku grupi qëndronte në Tiranë në zonën e Astirit dhe në qendër te Pazari i Ri.

Hetuesit kanë hapur dosjet e vrasjeve që përmend Tafani për të ballafaquar provat e gjetura në vendngjarje dhe ato të deklaruara nga bashkëpunëtori i drejtësisë. Disa prej deklarimeve të tij nuk qëndrojnë prandaj ai është intervistuar disa herë ditëve të fundit. Në pjesën dërmuese të thënieve të tij kryefjalë është Laert Haxhiu të cilin ai e përshkruan si një person të etur për hakmarrje për të eliminuar këdo që ishte pjesëtar apo i afërt me Bandën e Aldo Bares por edhe personat të cilit kishin thyer besimin e tij qofshin këta edhe bashkëpunëtorë të tij. Dyshimi se ai mund të ishte viktima e radhës pas ftohjes së marrëdhënieve mes tyre ishte një shtysë për Artan Tafanin të thyej para hetuesve dhe të rrëfente krime të cilat autoritetet i kishin pa autor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *