Politika

Thaçi në Gjykatën e Hagës, Rama: Dikur u cilësua “George Washington” i Kosovës

Ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ish-kryeparlamentarët, Jakup Krasniqi dhe Kadri Veseli, dhe ish-anëtarët e Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Rexhep Selimi, do të përballen të hënën me gjyqin për krimin e luftës në Gjykatën e Hagës. .

Kryeministri Edi Rama postoi në “Twitter” një shkrim të publikuar nga Reuters, ndërsa ka sjellë në veten e tij presidentin e SHBA-së, Joe Biden e vlerëson Thaçin si “George Washington” i Kosovës.

“A duhet të konsiderohen kriminelë ata që e udhëheqin popullin e tire drejt lirisë nga regjimet brutale? Është një mendim shqetësues, deklaroi se duke pasur parasysh mendimin se njeriu në këtë foto dikur u vlerësua George Washington i Kosovës nga vetë Joe Biden”.

Më 3 prill do të nisë gjyqi ndaj ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, ish-kryeparlamentarëve, Jakup Krasniqi dhe Kadri Veseli, dhe ish-anëtarët e Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Rexhep Selimi, në Dhomat e Specializuara në Hagë. . .

Një gjykatë speciale e Kosovës është themeluar në Hagën e Paditit Thaçi në nëntor 2020 për krime lufte dhe krime kundër njerëzve.

Tre nga punëtorët e tij më të ngushtë, duke përfshirë dy ish-kryetarë të Parlamentit, përballen me akuzat si ish-kreu i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK).

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button