Politika

TV 52: Aleksandar Vucic u prit me nderime të plota shtetërore në Tiranë

fotoVizita në Tiranë është dhënë edhe nga televizioni i Beogradit Tv 52. ” Kryeministri serb Aleksandar Vucic u prit me nderime të plota shtetërore në Tiranë, dhe pas ceremonisë së shkoi në një takim me homologun e tij shqiptar, Edi Rama”, transmeton tv B52. “Vizita e parë e kryeministrit të Serbisë në historinë e Shqipërisë nisi me tingujt e himnit “Perëndia i Drejtësisë”. Sipas B92 VOA, “Tirana është bllokuar tërësisht nga vizita e kryeministrit të Serbisë.

Automjeti në të cilën  Vucic dhe shoqëruesit zhvilluan nga aeroporti nëpër Tirane drejt pallatit te Brigadave ku po zhvillohet takimi lëvizi në masa të larta sigurie e shoqëruar nga helikopterë ushtarakë, dhe në çdo 50 metra qëndrojnë policët”. Takimi me Ramën filloi para 12:00, dhe Vuçiq pastaj do të diskutojë me presidentin Bujar Nishani, kryetaren e parlamentit Ilir Meta dhe Kryetarin e Bashkisë Tiranë Lulzim Basha.

Vucic përpara vizitës, tha se Serbia dëshiron marrëdhënie të mira me Tiranën, ndërsa Rama tha se Serbia dhe Shqipëria në Ballkan duhet të jetë ai Franca dhe Gjermania kanë qenë në Europë që prej Luftës së Dytë Botërore.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button