Kosova

Weber: Kriza e tanishme në veri, më e thella që nga fillimi i dialogut

Analisti gjerman, Bodo Weber, vlerëson situatën e fundit në veri të Kosovës, është më keq që nga nisja e procesit të dialogut më 2011.

Anëtari i lartë i Këshillit të Politikave të Demokratizimit në Berlin, thekson se krejt kjo ka ndodhur në një kohë të negociuar për mes Kosovës dhe Serbisë.

“Kjo është kriza më e thellë në dialogun politik që nga themelimi i tij në vitin 2011 dhe në lidhje me Kosovën-Serbi, ndoshta edhe që nga barrikadat serioze, dhuna dhe përleshjet mes protestuesve apo bandave të tyre janë serbe, dhe KFOR-it në verën e vitit 2011”, ka thënë Weber në një intervistë për Review Democra.

“Vitin e fundit kemi parë fillimin e negociatave për të mësuar gjuhën gjermane franceze/plani i BE-së, e cila çoi në komplikimin e saj. Pra, brenda viti ne kemi parë diçka që nuk e kemi parë, në kuptimin negativ, gjatë gjithë historisë së dialogut politik”.

Weber ka thënë se procesi dialogues ka pasur disa parime të qarta por edhe vija të kuqe.

“Për shembull, nuk diskutohet më për ndryshim kufijsh. Ky ishte fakti një parakusht, i quajtur si lënduar në atë kohë Merkel, për të hyrë në ato negociata”, ka ardhur ai.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button