Kronika

Zgjedhjet, ndihma e SPAK! KQZ kërkon për krimet e zgjidhjeve të mira

Me qëllim parandalimin dhe evidentimin e veprave penale në zgjedhjet e 14 majit, Celibashi ka pasur një prokurori ndërinstitucionale të komunikimit të përgjithshëm Olsian Çelës, kreut të SPAK-ut, Altin Dumanit dhe drejtorit të përgjithshëm të ushtrisë së shtetit.

 “Një njohje e kompetencës dhe respektimit të drejtësisë të gjithë atyre që janë të lidhura me ju, dhe të Komisionit Qendror, më lejoni në lidhje me nevojat tuaja të koordinimit të ushtrimeve të kryera për veprat e parandalimit të veprave penale. në fushën e zgjedhjeve në mënyrë efikase, më pak në raport me kohën. Mbi sa më lart, rekomandojmë të caktohen dhe të njihen reciprokisht kontaktet përkatëse, të posaçme, pritëse dhe dërguese të informacioneve të rastit. Kjo periudhë për periudhën nga sot deri në përfundimin e procesit të votave”,  shkruan në letër.

Edhe pse fushata elektorale është konsideruar si e qetë nga misioni i ODHIR, akuzat mes palëve nuk kanë munguar. Pak javë të parë në Vaun e Dejës, automjeti i kryetarit lokal të zgjedhur nga Berisha u hodh në një tritol, duke e lidhur ngjarjen me sulme politike.

Ndërkohë në Rrëshen, posteri i PS që denigronte drejtuesit e opozitës, u dogj. Edhe në Mat u denoncua një skenë dhune nga kandidati I PS-së që fajësonte sipmatizantët e Berishës.

Një ditë më parë një 52 vjeçar u arrestua pas dyshimeve se bën Pazar për votën me koordinatorin e Partisë së Lirisë në Kuçovë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button