Home / Arte / Film

Film

«Lumi që kthen dhe nuk rresht…»

Kur shkruajta librin „Shkëlqimet e meteorëve“ për aktoret më të shquara franceze në kinematografi gjatë gjysmës së dytë të shekullit XX, kapitullin per Jeanne Moreau e kisha titulluar „Lumi që kthen…“ por ja që me vdekjen e heshtur e saj, ...

Read More »

Festivali i filmit në Prishtinë

Festivali ndërkombëtar i filmit në Prishtinë mblodhi edhe këtë vit emra të njohur të kinemasë ndërkombëtare, sikurse fituesi i çmimit Oskar, regjisori Paul Haggis. Festivali vazhdon t’i shërbejë qëllimit mbi të cilën u krijua, të sjellë kinemanë evropiane dhe ballkanike ...

Read More »