Home / Arte / Ekspozita

Ekspozita

Historia e fotografisë së “ngacmimit”

Kjo fotografi historike quhet “An American Girl in Italy” (Një vajzë amerikane në Itali) dhe është bërë në vitin 1951 në Firence. Vajza amerikane, 23 vjeçe, e quajtur Ninalee “Jinx” Craig, shihet duke e kaluar një “kordon” të 15 burrave ...

Read More »

Arti bashkëkohor i Kosovës prezantohet në Bullgari

Arti bashkëkohor i Kosovës është prezantuar nga artistët e vendit në Bullgari. Përmes ekspozitave, pikturave, fotografive dhe videoinstalacion përgjatë një jave artistët shfaqën punën në Sofje të Bullgarisë. Sipas Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ekspozita u hap më 2 ...

Read More »

Tjetërsimi në pikturat e Arben Golemit

Piktori Arben Golemi vjen me ekspozitën personale “Tjetërsim” në datat 2-23 qershor në Galerinë Kombëtare të Arteve. Në hapje të sezonit turistik, kjo ekspozitë vetjake sjell në Galerinë Kombëtare të Arteve punë të autorit në harkun kohor 2005-2017. Kuratori i ...

Read More »