Ekspozita

Rrugëtimi paqësor i Ibrahim Rugovës dokumentohet me ekspozitë në Vjenë

Rrugëtimi politik dhe qëndrimi paqësor i presidentit të parë të Kosovës, Ibrahim Rugova, pas Prishtinës do të jetësohet edhe në Vjenë. Gazeta, fotografi e copëza tjera dokumentuese janë krejt çka e karakterizojnë ekspozitën, teksa stafi i saj është në nivel ndërkombëtar.

Kjo ekspozitë quhet “Gewaltfreier Widerstand in Kosovo 1990-1998” (“Rezistenca paqësore në Kosovë 1990-1998”) dhe është emërtim simbolik që i shkon përshtati karrierës politike të Rugovës.

Publiku austriak do të njoftohet në detaje me pikëpamjet dhe botëkuptimin e presidentit Rugova, i cili ka hyrë në historinë e Kosovës. Dritën e parë jeshile me publikun kjo ekspozitë e pati në Muzeun e Pavarësisë “Dr.Ibrahim Rugova” më 2020.

Përshtypje të mira s’i la veç audiences vendase, por edhe asaj të huaj. Kjo u bë edhe shtysë që destinacioni tjetër të jetë në Evropë dhe realizimi të merret përsipër përveç nga autori e kuratori Shkumbin Brestovci, edhe nga ish-ministri i Mbrojtjes së Austrisë, Friedhelm Frischenschlager, historiani e albanologu Robert Pichler, këshilltarja lokale e Bashkimit Evropian, Kati Schneeberger, politologia Kaltrina Durmishi dhe dizajneri Arben Myftaraj.

Ekspozita do të hapet më 13 korrik  nga ora 19:00, në Bezirkmuseum Neubau në Amerlinghaus, Stiftgasse 8, 1070, Wien, teksa do të jetë e hapur deri në shtator.
Kjo ekspozitë quhet “Gewaltfreier Widerstand in Kosovo 1990-1998” (“Rezistenca paqësore në Kosovë 1990-1998”) dhe është emërtim simbolik që i shkon përshtati karrierës politike të Rugovës.

Publiku austriak do të njoftohet në detaje me pikëpamjet dhe botëkuptimin e presidentit Rugova, i cili ka hyrë në historinë e Kosovës. Dritën e parë jeshile me publikun kjo ekspozitë e pati në Muzeun e Pavarësisë “Dr.Ibrahim Rugova” më 2020.

Përshtypje të mira s’i la veç audiences vendase, por edhe asaj të huaj. Kjo u bë edhe shtysë që destinacioni tjetër të jetë në Evropë dhe realizimi të merret përsipër përveç nga autori e kuratori Shkumbin Brestovci, edhe nga ish-ministri i Mbrojtjes së Austrisë, Friedhelm Frischenschlager, historiani e albanologu Robert Pichler, këshilltarja lokale e Bashkimit Evropian, Kati Schneeberger, politologia Kaltrina Durmishi dhe dizajneri Arben Myftaraj.

Ekspozita do të hapet më 13 korrik nga ora 19:00, në Bezirkmuseum Neubau në Amerlinghaus, Stiftgasse 8, 1070, Wien, teksa do të jetë e hapur deri në shtator.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button