Ekonomia

Ahmetaj: FMN e kërkoi vetë maxhoranca aktuale

Ministri i Financave Arben Ahmetaj i është përgjigjur ish kryeministrit Berisha se FMN e kërkoi vetë maxhoranca aktuale, ndërsa qeveria e mëparshme e kishte dëbuar.

“Historiku politik dhe institucional tregon që me FMN kemi dy sjellje të ndryshme ju dhe ne. Marrëveshjem detyruese e kërkuam ne, ju nuk e kishit. E kërkuam për dy arsye kryesore, për ditën e zezë që gjetëm financat publike dhe rritjen ekonomike, dhe domosdoshmërinë për të qënë partnerë në rimëkmëbjen e ekonomisë që sot ka ndodhur”, tha Ahmetaj.

Lidhur me akuzat për rritjen e pagave dhe pensioneve Ahmetaj tha se rritja është reale. “Rritja e pagave është 10% dhe fondi 12 mujor shkon mbi 100 milionë dollarë. Do ta fillojmë në një mars dhe rritjen e pagave dhe të pensioneve”, tha ai.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button