Ekonomia

Balluku në SHBA: Shqipëria, shembull për energjinë e pastër

Zëvendëskryeministrja dhe ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku po merr pjesë në Uashington në konferencën e lidhjes nga Lidershipi Transatlantic dhe Atlantic Cuncil.

Balluku tha se, “konferenca e sotme e zhvilluar në Librarinë e Kongresit këtu në Uashington një organizim i Lidershipit Transatlantik dhe Këshillit Atlantik, është një nga konferencat më të rëndësishme për sa i përket aktivitetit dhe bashkëpunimit rajonal të Ballkanit Perëndimor këtu në Mbretërinë e Bashkuar. të Amerikës”.

Në këtë konferencë pjesëmarrja ishte e niveleve të larta nga zëvendëskryemini i Maqedonisë së Veriut, ministra nga Serbia, Maqedonia e Veriut, nga Bosnjë-Hercegovina dhe nga të gjitha vendet tjera të rajonit që ishin si panelistë, por edhe disa fusha të ndryshme të ndryshme, të huaja. folën për ekonominë, financat, sistemin bankar, sigurinë kibernetike dhe energjinë, si një nga fushat më të rëndësishme.

Balluku tha se, në panelin ku mori pjesë, ishte pjesëmarrja e nivelit të lartë të nivelit të lartë të qeverisë dhe u fol më së shumti për bashkëpunimin rajonal që kërkon të shkojë Ballkani Perëndimor në vitet e ardhshme.

“Në lidhje me atë se çfarë po bëjmë dhe kush janë sfidat e së ardhmes, ishte një bisedë shumë konstruktive ku punonjësit e Departamentit të Shtetit dhanë mendimet e tyre dhe të sigurta të cilat nuk do të bëjnë në mungojë dhe në vitet e ardhshme. i lidhur me gjithë botën në Ballkanin Perëndimor”, u shpreh Balluku.

Balluku se, “Shqipëria është gjithmonë e kuotuar për shkak edhe të politikës së saktë që ka ndjekur, sesi nuk ka qëndruar në krahun aleatit, kaq strategjik dhe të tillë, duka në vend të Amerikës, duke dhënë Shqipërinë si një shembull. si duhet të funksionojë në të ardhmen, se si energjia është e pastër të jetë fokusi i secilit prej shteteve, se si tranzicion energjetik apo edhe sfidat e tjera duhen përballuar”.

Megjithatë, vijoi ajo, ne të gjithë së bashku kemi thënë se është shumë e rëndësishme që në të ardhmen të jetë akoma më i afërt mes gjuhësisë.

Balluku tha se, “ndërkohë sot janë dhe dy panele të rëndësishme, paneli për energjinë dhe panelin për sigurinë kibernetike, që të dyja me personat e tjerë të përfaqësuesve shqiptarë, të gjithë ata që janë eksperiencat e tyre të mira, duke krijuar kështu një rrjeti bashkoi, jo vetëm me kolegët nga rajoni, por edhe me të gjithë përfaqësuesit e shtetit amerikan që ishin në konferencën e sotme”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button