Politika

Gara për Elbasanin/ Në 14 maj 57.8% votojnë Gledian Llatjan, vetëm 42.2% pro Luçiano Boçit

Shifrat janë në ndryshim edhe në bashkinë e Elbasanit ku zgjedhësit thonë se janë në dijeni se më 14 maj bëjnë në votime.
Në Elbasan, kandidati socialist Gledjan Llatja është më i njohur se rivali i tij Luciano Boçi dhe gjithashtu Llatja ka marrë ndjenjat më të mira për rezultatet e fushatës së tij në krahasim me kandidatët e koalicionit “Bashkë Fitojmë”.
Në Elbasan zgjedhësit më së shumti njihen me fushatën nga bisedat mes miqve dhe të afërmve, ndërsa në vendin e dytë dhe të tretë qendror televizioni dhe takimet elektorale.
Zgjedhësit në këtë bashki më së shumti nga kryebashkiaku menaxhues më të mirë të qytetit, dhe në vend të punës së dytë për sigurinë dhe në fondin ngjarje kulturore dhe argëtuese.
Përqindja e atyre që duan të marrin pjesë në zgjedhjet e Elbasanit është më i lartë se zgjedhjet e kaluara. Ndërsa pyetjet finale se si do votojnë më 14 maj, 57,8 për qind përgjigjen për kandidatin socialist Gledian Llatja dhe 42,2 për qind për Luiciano Boçin.
Rritje ka edhe mbështetje për socialistët me 49,4 për qind përkundër 39,6 qind për koalicionin e qëndrueshëm që ka pësuar një gjendje të lehtë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button