Kosova

Gjermania mbështet Kosovën në procesin e integrimit në BE

Ministri i Integrimit Evropian, Bekim Çollaku ka zhvilluar sot një takim me ambasadoren e Republikës Federale të Gjermanisë, Angelika Viets, me të cilën ndër të tjera kanë biseduar për prioritetet e Kosovës në kuadër të procesit të integrimit në Bashkim Evropian.

gjermania-mb-euml-shtet-kosov-euml-n-n-euml-procesin-e-integrimit-n-euml-be_hdÇollaku ka falënderuar ambasadoren Viets për ndihmën e deritanishme dhe shprehu gatishmërinë për bashkëpunim në thellimin e marrëdhënieve bilaterale ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë.

“Kosova dhe Republika Federale e Gjermanisë kanë marrëdhënie të mira dypalëshe, ndërsa në kontekstin e integrimeve evropiane kemi përkrahje të plotë nga Qeveria e Gjermanisë për çka edhe falënderoj ambasadoren Viets. Kosova mbetet e përkushtuar në përmbushjen e obligimeve të saj në rrugën drejt BE-së dhe presim që të njëjtin përkushtim ta tregojë edhe BE-ja në qasjen ndaj Kosovës. Në raport me MSA-në, ne kemi përfunduar negociatat dhe kemi bërë përafrimin e atij dokumenti të cilin presim ta nënshkruajmë gjatë këtij viti”, tha ai.

Ndërsa lidhur me procesin e liberalizimit të vizave, Kosova është në fazën përfundimtare të përmbushjes së kritereve të përcaktuara nga Udhërrëfyesi për Liberalizimin e vizave dhe me plotë të drejtë presim që Komisioni Evropian dhe shtetet anëtare të BE-së të marrin një vendim të merituar për Kosovën dhe qytetarët tanë, tha Çollaku.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button