Parlamentare

Këshilli i Mandateve, avokati i Berishës kërkon pezullimin e seancës

Avokati i Sali Berishës, Genc Gjokutaj, kërkoi pezullimin e seancës së Këshillit të Mandateve për heqjen e imunitetit të Sali Berishës.

Avokati argumentoi: “Në Gjykatën Kushtetuese është dorëzuar më 14 dhjetor kërkesa e 1/5 të deputetëve për zgjidhjen e konfliktit të kompetencave ndërmjet Kuvendit dhe SPAK sa i përket heqjes ose kufizimit të lirisë së deputetit në çdo formë dhe pezullimin e masave ndëshkuese ndaj deputetit Sali Berisha. Odiseja e masave të sigurimit ndaj Sali Berishës ka nisur në tetor dhe masat e sigurimit të mëparshme dhe janë marrë me kërkesë të SPAK-ut. Kjo prokurori i është drejtuar direkt gjykatës, ndërkohë që Berisha është deputet. Për ato masa duhej dhënë autorizim nga Kuvendi, prandaj, duke qenë se në atë kohë i kemi kërkuar Gjykatës së Shkallës së Parë ta çojnë në Gjykatë Kushtetuese. Duke qenë se kjo çështje është në Gjykatë Kushtetuese, që interpreton në mënyrë shterruese këtë çështje, ju kërkojmë pezullimin ose shtyrjen e seancës, sepse ekziston mundësia që ju të jepni autorizimin dhe të bini ndesh me vendimin e Gjykatës Kushtetuese”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko gjithashtu
Close
Back to top button