Ekonomia

Konsumi i karburantit shënoi rritje krahasuar me vitin 2016

Gjatë 11 muajve të parë të vitit 2017 në vend u konsumua 42.874 ton më tepër karburant, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2016.

Rritja e nivelit të investimeve publike gjatë kësaj periudhe është një nga arsyet e rritjes së konsumit të karburantit.

Sipas të dhënave të publikuara nga Drejtoria e Përgjithshme e Doganave për periudhën janar-nëntor konsumi i karburantit llogaritet 521.635 ton nga 478.759 ton që ishte sasia e karburantit të konsumuar në vend në 2016-n.

Por doganat raportojnë se gjatë 11-mujorit janë importuar vetëm 357.207 ton naftë ose rreth 105.030 ton më pak se në 2016-ën. Diferenca mes konsumit dhe importit është plotësuar nga prodhimi vendas që sipas DD-së llogaritet 156.059 ton.

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave e ka kalkuluar konsumin nisur nga akciza që kanë paguar mallrat si në import dhe në prodhimin vendas.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button