Arte

Librat që Tolstoy i propozon për secilën moshë të jetës

Pas ditëlindjes së 50-të, Leo Tolstoy vendosi të distancohej nga të gjithë dhe të provonte të gjente kuptimin e jetës.

Shkrimtari që solli në jetë personazhet e ndryshme artistike, dikur e humbi veten.

Në moshën 63 vjeçare, në një letër dërguar një miku, Tolstoy e përmblodhi një listë të librave që sipas tij janë mundësi e mirë për njeriun të jetë i lumtur, duke lexuar, shkruan KultPlus.
Mosha 0-14

Tales from The Thousand and One Nights: The 40 Thieves,

Prince Qam-al-ZamanTregimi i Joseph nga Bibla

Pushkin’s Poems – “Napoleon”The Byliny – Dobrynya Nikitich,

Ilya Muromets, Alyosha Popovich

Mosha 14-20

Polinka Saks – Aleksandr Druzhinin

A Sportsman’s Notebook – Ivan Turgenev

Dead Souls – Nikolai Gogol

Die Räuber – Friedrich Schiller

Yevgeny Onegin – Alexander Pushkin

David Copperfield – Charles Dickens

Mosha 20-35

Poema – F.T. TyutchevIliada / Odisea – Homer

The Symposium and The Phaedo – Plato

Hermani dhe Dorothea – Johann Wolfgang von Goethe

Notre-Dame de Paris – Victor Hugo

Mosha 35-63

Novelat e George Eliot, Anthony Trollope dhe Henry Wood.

Të mjerët – Victor Hugo

Progress and Poverty – Henry George

The Essence of Christianity – Ludwig

FeuerbachDiscourse on Religious Subject – Theodore Parker

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button