MaqedoniaRajoni

Maqedonia e Veriut i kërkon energji Greqisë/ Kovaçevski: Të mos ndërpritet lënda e parë gjatë dimrit

Greqia mund të ndihmojë Maqedoninë e Veriut sa i përket energjisë, linjave energjetike dhe nevojës për diversifikimin e burimeve të energjisë për shkak të infrastrukturës që po zhvillon në hartën energjetike dhe pozicionit të saj, në dobi të sigurisë së këtyre burimeve në  Evropën Juglindore ka deklaruar kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis gjatë takimit me homologun e tij nga Shkupi, në vizitën e tij në Athinë.
Ai gjithashtu përgëzoi Kovaçevskin për Konferencën e parë Ndërqeveritare, Maqedonia e Veriut-BE, faza e parë e bisedimeve të anëtarësimit në BE, dhe ripohoi mbështetjen e Greqisë në këtë proces bazuar në kriteret e vendosura, si respektimi i marrëdhënieve të mira fqinjësore dhe zbatimi konsekuent dhe me mirëbesim i Marrëveshjes së Prespës.

“Ne gjithmonë e kemi mbështetur integrimin e Ballkanit Perëndimor në Evropë. Dhe sigurisht, kjo është veçanërisht e rëndësishme kur flasim për një nga fqinjët më të afërm. Sot kemi dhe një mundësi diskutimi për sfidat e rëndësishme me të cilat përballemi kur bëhet fjalë për koston në rritje të energjisë. Dua të përsëris se Greqia është e gatshme të mbështesë Maqedoninë e Veriut gjatë këtyre kohërave sfiduese”, tha Mitsotakis.

Takimi mes dy kryeministrave u pasua nga bisedimet mes specialistëve nga delegacionet e  dy vendeve , me pjesëmarrjen nga pala greke të ministrit të Mjedisit dhe Energjisë, Kostas Skrekas, zv/Ministrit të Jashtëm për Diplomacinë Ekonomike Kostas Fragogiannis, ndërsa nga shteti fqinj , ministri i financave Kreshnik Bekteshi dhe ambasadorja e Maqedonisë së Veriut në Greqi, Lidija Boskovska.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button