Politika

Ndryshimet në kabinetin qeveritar, shkarkohet Ministria e Jashtme, Ministria e Financave, Ministria Arsimit, etj. Rama zbardh emrat e propozuar

Kryeministri Edi Rama ka propozuar në përfundim të mbledhjes së Asamblesë së PS-së ndryshimet në kabinetin qeveritar.

Pas një orë e gjysmë ka përfunduar takimi, i cili solli ndryshime në kabinetin qeveritar, ku u propozua Ervin Meta si Ministër të Financave, Igli Hasanin për të drejtuar punët e Jashtme, Manastirliun si Ministre të Arsimit, Anila Denaj Ministre Bujqësie, Albana Korçiu Ministre e Shëndetësisë, Ibrahimaj Ministre shteti për Sipërmarrjen dhe Maznikun si Ministër për Pushtetin Vendor.

Emrat e propozuar:

Ministër për punët e Jashtme -Igli Hasani

Ministër i Arsimit- Ogerta Manastirliu

Ministre e Bujqësisë -Anila Denaj

Minsitër i Shëndetësisë- Albana Korçiu

Ministre Shteti për Sipërmarrjen- Delina Ibrahimaj

Nuk do të ketë Ministre shteti për Standarte dhe Shërbime por Ministre Shteti për Pushtetin Vendor dhe këtë funksion do ta kryejë Arbian Mazniku

Kryeministri Edi Rama tha se në tetor do të mblidhet kongresi i PS-së ku do të miratohen ndryshimet në strukturë të sekretariatit të PS-së.

Sekretariati i ri ekzekutiv i PS:

Sekretari i Organizimit Ardian Çela

Sekretari i Burimeve Njerëzore Eduard Ndreca

Sekretare e Gruas Evis Kushi

Sekretar Dixhital dhe i Rinisë Etien Xhafa

Sekretare e Marrëdhënieve me Jashtë Romina Kuko

Sekretar i Çështjeve Zgjedhore Ardian Salianji

Sekretare e Programit Milva Ekonomi

Sinjalet e para për ndryshime të forta në radhës e partisë në pushtet që drejton, Edi Rama i dha në asamblenë e fundit të 26 Korrikut.

Për herë të parë në historinë e kësaj force politike en-block shkarkoi të gjithë sekretariatin e partisë, paçka se në zgjedhjet e fundit lokale socialistët korrën një fitore spektakolare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button