Rajoni

Në Ushtrinë e Malit të Zi, 15.7 për qind janë gra

Në Ushtrinë e Malit të Zi shërbejnë 15,7 për qind e grave dhe gjithnjë e më shumë janë në strukturën e personelit profesional ushtarak, ku tani janë 10,83 për qind, njoftoi Ministria e Mbrojtjes. Nga ai dikaster qeveritar po ashtu theksojnë se ka një trend në rritje të përqindjes së femrave në pozita komanduese dhe këshilluese në Ushtri, tani ato janë rreth 7%.

Ata thonë gjithashtu se gratë japin një kontribut të rëndësishëm në misionet e ndërtimit dhe ruajtjes së paqes dhe stabilitetit ndërkombëtar.

“Deri më tani në disa nga misionet dhe operacionet ndërkombëtare kanë marrë pjesë 28 pjesëtarë të Ushtrisë dhe duhet theksuar veçanërisht se rreth 10% e tyre aktualisht janë të angazhuar, duke zbatuar masa për rinovimin e kuadrit dhe krijimin e një korpusi cilësor oficerësh. që fitojnë njohuri në akademitë ushtarake prestigjioze në botë, theksojmë faktin se 25% e kadeteve femra janë aktualisht në arsim”, thuhet në njoftim.

Ministria e Mbrojtjes shpreh kënaqësinë dhe mirënjohjen e veçantë për kolegët e saj të respektuar për profesionalizmin, përkushtimin dhe këmbënguljen e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button