Kosova

Nënshkruhet marrëveshja për përfundimin e autostradës “Arbën Xhaferi”

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, ka nënshkruar kontratën me kompaninë Bechtel Enka për përfundimin e autostradës “Arbën Xhaferi” deri në fund të vitit 2018, autostradë që lidh Kosovën me Maqedonine.

“Sot nënshkrova aneks-kontratën e cila i jep epilog përfundimtar ndërtimit të Autostradës “Arbër Xhaferi”. Ne u zotuam që do t’i qëndrojmë kontratës në kuptimin e përmbushjes së obligimeve që na takojnë si Qeveri e Kosovës dhe në të njëjtën kohë kërkuam dhe morëm premtimin nga Riyadh Alkhazraji, drejtor i Projektit, që punimet do të përfundojnë në afatin e paraparë”.

“Kjo autostradë, si njëra nga më kryesoret që e lidh Kosovën me korridoret panevropiane, do të përfundojë në dhjetor të vitit të ardhshëm. Mënyra më e mirë për t’i shërbyer qytetarit është duke i mundësuar kushte moderne dhe të sigurta, siç është kjo autostradë, e cila do të përurohet në vigjilje të festës së vitit të ri 2019”, ka thënë ai.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button