Teknologji

Pajisja që ndihmon të verbrit të lexojnë

fingerreaderI quajtur “FingerRide” apo ndryshe Lexuesi me Gisht, pajisja e printuar 3D, është e pajisur me një kamerë të vogël që mund të skanojë tekstin, dhe zëri i sintetizuar do t’i lexojë fjalët me zë të lartë. Pajisja është e vendosur në gishtin e përdoruesit, si një zile, dhe po ashtu mund të përdoret për të lexuar libra, meny të restoranteve, dokumente zyrtare, harta, dhe gjithçka tjetër në ekranin e kompjuterit. I krijuar nga hulumtuesit e Instituti i Teknologjisë në Massachusetts të Amerikës, pajisja lejon përdoruesit që vetëm të vendosin gishtin në tekstin që ata dëshirojnë të lexojnë. Ajo ka një program special të instaluar që vëren lëvizjet e gishtave të përdoruesit, identifikon fjalët e shkruara dhe e proceson të dhënat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button