Politika

Rama kapet edhe me VOA: Shumica e mediave gjobaxhinj dhe rublaxhinj

Pas Top Channel dhe News 24, kryeministri Rama shkon edhe më tej në përplasjet e tij me mediat. Kreut të qeverisë shqiptare duket se nuk i ka pëlqyer një raportim i gazetares Mimoza Picari në “Zërin e Amerikës”. Reportazhi i VOA fliste për kritikat që Shqipëria ka marrë nga institucionet më të rëndësishme për lirinë e medias.

“Media në Shqipëri vijon të funksionojë në spiralen e problemeve të reja dhe të mbartura të cilat po dëmtojnë lirinë e shprehjes. Edhe raporti i fundit i Komisionit Europian evidentoi mangësi që lidhen me pavarësinë e saj. Gazetarë dhe analistë i thanë Zërit të Amerikës se transparenca e institucioneve është përkeqësuar dhe se tani ka gjithë e më pak informacion mbi kontratat publike me prapavijë korruptive. Edhe media online në gjykimin e tyre kërkon rregullim juridik, për të shmangur fenomene të tilla si shantazhi, presioni dhe anonimati” – thuhej në reportazhin e VOA.

Por kryeministri Rama ka zgjedhur të bëjë ironi me VOA dhe të sulmojë sërish mediat shqiptare. Këto të fundit vijon t’i quajë “maska rublaxhinjsh dhe gjobaxhinjsh” në një koment në Twitter.

“Jam shumë dakord! Fakti është që në Shqipëri nuk ka asnjë media pro-qeveritare dhe shumica dërmuese e tyre janë maska rublaxhinjsh a gjobaxhinjsh kundër qeverisë! Liria e shprehjes është përkeqësuar aq ndjeshëm për qeverinë, sa pa rrjetet sociale s’do tregonim dot 95% të punëve!” – shkruan Rama.

Ditët e fundit kryeministri është përfshirë në një përplasje të forte me Top Channel, një prej televizioneve kombëtare të vendit. Rama e ka akuzuar atë për vendosje gjobash ndaj qeverisë. Vetë televizioni ka transmetuar një sërë kronikash kritike ndaj qeverisë ditët e fundit. ©LAPSI.al

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button