Politika

Rama: Viti i Skënderbeut, busull e rrugës së përbashkët Shqipëri-Kosovë

Kryeministri Edi Rama, në takimin e Komisionit për organizimin e Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriot Skënderbeut, nën kryesinë e dy kryeministrave, të Shqipërisë dhe të Kosovës, theksoi se ky vit do të shërbejë si “yll orientues të rrugës sonë të përbashkët krah për krah njëri-tjetrit në funksion të një të ardhmeje më të mirë për të gjithë shqiptarët”.
“Vitin e Skënderbeut e duam si motiv për të ripërtërirë lidhjet tona me njëri-tjetrin dhe si yll orientues të rrugës sonë të përbashkët krah për krah njëri-tjetrit në funksion të një të ardhmeje më të mirë për të gjithë shqiptarët. Komisioni për organizimin e vitit të Skënderbeut do të ketë një kuadër pune të përbashkët nën kujdesin simbolik të Presidentëve të Shqipërisë dhe Kosovës”, tha Rama.
Kreu i qeverisë shtoi se “nuk do të jetë vit qokash përkujtimore, por viti i shqiptarit të zakonshëm dhe i fëmijëve të kombit shqiptar, në sensin që t’i japim më të mirën tonë, duke çuar përpara procese dhe nisma që i shërbejnë të ardhmes, ku krenaria kombëtare vendoset në funksion të së ardhmes”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button