Rajoni

Serbi: Ndryshime në Kodin Penal, dënime të ashpra për kalimin në mënyrë të paligjshëm të kufirit

Qeveria e Serbisë miratoi ndryshimet në Kodin Penal, që parashikon dënime më të ashpra për kalimin në mënyrë të paligjshëm të kufirit dhe për futjen e emigrantëve të paligjshëm në vend. Për veprime të ngjashme projektligji parashikon nga 1 deri më 5 vjet burg, kurse në qoftë se këto kryhen gjatë një shpërdorimi me pozicionin zyrtar ose një grup njerëzish, dënimi do të jetë nga 2 deri më 12 vjet burg. Në qoftë se bëhet fjalë për një grup të organizuar kriminel, parashikohen nga 3 deri më 15 vjet privim nga liria.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button