Politika

SHBA e BE në një linjë, kërkesë në KQZ për monitorimin e zgjedhjeve

Shtetet e Bashkuara të Amerikës së bashku me Bashkimin Europian janë shprehur qartë dhe në një linjë se do njohin 30 qershorin, si datë zgjedhjesh në Shqipëri.

Kështu Ambasada  amerikane, britanike, por edhe ajo italiane së bashku me OSBE-në i janë drejtuar me shkresë zyrtare Komisioni Qendror të Zgjedhjeve për akreditimin e vëzhguesve  të tyre në zgjedhje.

Kjo dëshmohet edhe nga faksimilet që këto institucione i kanë përcjellë në adresën e KQZ-së. Nga ana tjetër, Presidenti i Republikës, Ilir Meta duke analizuar situatën politike dhe divergjencat mes partive, ka ftuar palët në tryezë, ndërsa kryeministri Rama i ka kthyer përgjigje mohuese thirrjes së Metës. Kjo thirrje është pranuar nga lideri demokrat, Lulzim Basha, i cili qëndroi sot në ambientet e presidencës për rreth 25 minuta.

  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button