Politika

Sondazhi i partive në Tiranë: PS mbi 28% përpara koalicionit Berisha-Meta. Alibeaj 16%

Sondazhi i partive në Tiranë: PS mbi 28% përpara koalicionit

Barometri në Euronews Albania ka pyetur qytetarët e Tiranës për pëlqyeshmërinë për partitë politike dhe koalicionin që garojnë në zgjedhjet e 14 majit.

52.6% e kryeqytetasve kanë mendim pozitiv për Partinë Socialiste. Ndërkohë 44.3% e qytetarëve të Tiranës kanë mendim negativ dhe 3.1% nuk janë shprehur.

25.7% e qytetarëve të Tiranës kanë mendim pozitiv për koalicionin Bashkë Fitojmë. Ndërkohë 55.3% e kryeqytetasve kanë mendim negativ dhe 19% janë përgjigjur nuk e di.

16.2% e qytetarëve të Tiranës kanë mendim pozitiv për Partinë demokratike të drejtuar nga Enkeled Alibeaj. Ndërsa 77.8% e kryeqytetasve kanë mendim negativ dhe 6.5% janë përgjigjur nuk e di.

Në 3 muajt e fundit, mendimi pozitiv për Partinë Socialiste është rritur nga 47% që ishte në shkurt në 59.5% në mars dhe ka pasur një ulje në 52.6% në Prill.

Ndërsa mendimi negativ për PS është ulur nga 50.7% që ishte në shkurt në 37.2% në mars, dhe ka pasur një rritje në 44.3% në prill.

Mendimi pozitiv për PD e drejtuar nga Alibeaj është rritur nga 19.2% që ishte në shkurt në 24.1% në Mars, por është ulur në 16.2% në prill.

Ndërsa mendimi negativ nga 77% në shkurt ka rënë në 72.4% në mars, dhe në prill është rritur sërish duke shkuar në 77.3%.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button