Arte

Gjon mili Jazz & Blues festival/ Festivali me 20 artistë nga Tirana do udhëtojnë në Korçë

Edicioni i dytë i Festivalit “Gjon Mili Jazz&Blues Festival” i dhuroi Tiranës dy mbrëmje magjike më 12-13 korrik dhe do të vijojë me Korçën më 15 korrik.
Me pjesëmarrjen e 20 artistëve shqiptarë dhe ndërkombëtarë. Mes tyre dhe Kamela Islamaj, një emër i njohur për publikun, performoi në skenën e ngjitur  në instilacionin Reja.

“Gjon Mili Jazz & Blues Festival” synon promovimin e figurës së Gjon Milit, si e vetmja urë lidhëse që kombi shqiptar ka me muzikën Jazz në periudhën e saj më të artë, duke e bërë pjesë të Trashëgimisë Kulturore dhe Artistike të Shqipërisë.

Si muzikant amator që luante oboen, Gjon Mili pati një lidhje të veçantë me muzikën Jazz dhe arriti të dokumentojë dy periudhat më të rëndësishme të saj:- periudha Sëin dhe periudha Modern Jazz, kur muzikantët filluan të luajnë kryesisht për qëllime artistike.

Gjithçka filloi në vitin 1943, kur Gjon Mili realizoi për revistën Life, 2 nga setet e tij fotografikë më të famshëm “The Lindi Hop” dhe “Jam Session”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button