Kapitalizmi sipas Rames

Nga Klodian Tomorri

Pra qeveria i thote fermerit; po nuk e punove token, une te ve takse te rende dhe ta konfiskoj.

Por po e punove dhe nuk ke treg ku ta shesesh prodhimin, vrit veten, hidhe ne kanal edhe pse ke harxhuar miliona. Qeveria nuk ka asnje pergjegjesi per kostot se kjo eshte ekonomi tregu.
Si perfundim, fermeri i shkrete ha shkopin e qeverise ne cdo skenar. Po nuk e punoi token, ja marrin. Po e punoi dhe s’ka ku ta shese, falimenton.
Ky eshte kapitalizmi sipas qeverise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *