Lavrov letër Xhaçkës: Mesazh urimi me rastin e zgjedhjes së Shqipërisë si anëtare jo e përhershme të Këshillit të Sigurimit të OKB-së

Më 11 qershor Ministri i Puneve të Jashtme i Federatës Ruse z.Sergey Lavrov ia dërgoi mesazhin e urimit Ministres për Europën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë znj.Olta Xhaçka me rastin e zgjedhjes së Shqipërisë si anëtare jo e përhershme të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për periudhën 2022-2023.

Në mesazhin e tij Sergey Lavrov, nder të tjera, shprehu shpresën se në cilësi të anëtares jo të përhershme të Këshillit të Sigurimit të OKB-së Shqipëria do të kontribuojë në forcimin e rolit koordinues qendror të Organizatës në punët ndërkombëtare, rritjen e efektsmerisë dhe autoritetit të saj.

Rusia është e gatshme për një bashkëpunim të ngushtë me Shqipërinë në Këshillin e Sigurimit të OKB-së për rregulimin diplomatiko-politik të krizave rajonale dhe nderkombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *