Rajoni

Orban ofron korridor për Evropën Perëndimore: “Nëse keni nevojë për emigrantët e paligjshëm, merrni ata”

Kryeministri hungarez Viktor Orbán i ofroi Evropës Perëndimore, nëse donte, hapjen e një korridori për emigrantët e paligjshëm.

“Nëse keni nevojë për to, merrni ato”, tha Orban në një intervistë për radion hungareze.

Ai vlerësoi gjithashtu se emigrantët “importojnë” lloje të ndryshme të virusit korona në Evropë.

Siç shpjegoi ai, migrimet bëjnë që pandemia të përhapet më shpejt përmes emigrantëve, raporton MTI.

Orbán shtoi se Hungaria është e gatshme të hapë një korridor për emigrantët që shkojnë në Austri, Gjermani dhe Suedi dhe refuzoi të lejojë Brukselin që të natyralizojë mendimin e tij në Hungari.

  • Është në dorën e hungarezëve të vendosin se kush duhet të lejohet të hyjë në vend dhe me kë duan të jetojnë – përfundoi ai.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button