PD, Vokshi: SPAK të arrestojë Veliajn, autorin dhe përgjegjësin direkt të shembjes së Teatrit!

PD e opozitës ka kërkuar ndëshkimin e kryeministrit Edi Rama dhe kryetarit të Bashkisë së Tiranës Erion Velia, pasi i akuzon ata si autor të krimit shtetëror të prishjes së Teatrit Kombëtar.

Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese lidhur me godinën e Teatrit Kombëtar, Partia Demokratike deklaroi të shtunën se “qytetarët shqiptarë meritojnë drejtësi, prandaj krimi shtetëror i kryer nga Edi Rama dhe Erjon Veliaj, i provuar nga trupa gjyqësore e Kushtetueses, duhet të ndëshkohet një orë e më parë.”

Deputetja demokrate Albana Vokshi bëri të ditur se  Partia Demokratike përshëndet vendimin e fundit të Gjykates Kushtetuese.

“Ky vendim, vlerësohej në deklaratën e lexuar prej saj, dëshmon edhe një herë sa të drejta kanë qenë shqetesimet e vazhdueshme të PD për dhjetëra ligjet e vendimet antikushtetuese që ka miratuar e implementuar kjo qeveri në mugesë të Gjykatës Kushtetuese”.

“Shpallja ANTIKUSHTETESE e ligjit për ndërtimin e teatrit me PPP, që grabiste pronën publike, dhe vendimi për kalimin e Teatrit nga Ministria e Kukturës te Bashkia bën nul çdo vendimmarrje të Këshillit Bashkiak dhe Erion Veliajt mbi një pronë që nuk ju takon. Ky vendim është i paligjshëm” tha zonja Vokshi.

Sipas saj, pas këtij vendimi të Gjykatës Kushtetuese, Partia Demokratike i kërkon SPAK të ngrihet në lartësinë e pritshmërive të qytetarëve shqiptarë dhe të nxjerrë nga sirtarët kallzimin e PD për shembjen e TK.

“Të gjithë duhet të jenë të barabartë para ligjit dhe sot SPAK duhet ta tregojë këtë duke arrestuar menjëherë Erion Veliaj, autorin dhe përgjegjësin direkt të shembjes së Teatrit, i cili ka shpërdoruar detyrën dhe në shkelje flagrante të Kushtetutës dhe ligjeve të vendit ka shkatërruar një pasuri kombëtare” tha zonja Vokshi.

“Qytetarët shqiptarë duan drejtësi, qytetarët shqiptarë meritojnë drejtësi, prandaj krimi shtetëror i kryer nga Edi Rama dhe Erjon Veliaj, i provuar nga trupa gjyqësore e Kushtetueses, duhet të ndëshkohet një orë e më parë” shtoi deputetja e PD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *