Te ndryshme

Santorini zgjidhet ishulli më i bukur i botës

santoriniNë destinacionet më të mira të botës edhe për një vit tjetër përfshihen ishujt e Greqisë, sipas rezultateve të një sondazhi të revistës ”Travel & Leisure”. Lexuesit e revistës kanë veçuar Santorinin si ishullin më të bukur në botë, ndërsa Kreta dhe Mikonos gjenden respektivisht në vendin e tretë dhe të pestë, në kategorinë e destinacioneve europiane. Santorini vitin e kaluar ishte renditur në vendin e tretë, ndërsa Kreta e ka ruajtur konstant pozicionin e vet. Santorini është ishull në jug të detit Egje, rreth 200 kilometra në juglindje të Greqisë kontinentale. Bën pjesë në grupin e ishujve Qikladhes me sipërfaqe prej rreth 73 kilometrash katrore dhe me popullsi rreth 15 550 banorë

Shikoni me poshte disa foto te ishullit:

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button