Rajoni

SOFJE – Juncker: Kompromisi i koalicionit në Gjermani, pozitiv për të ardhmen e BE-së

Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker përshëndeti sot kompromisin për koalicion të arritur në Gjermani mes konservatorëve dhe social-demokratëve duke theksuar se bëhej fjalë për një kontribut pozitiv dhe konstruktiv për të ardhmen e BE-së.

“Jam shumë i kënaqur”, deklaroi Juncker në një konferencë shtypi në Sofje përsa i përket çështjes për pjesën evropiane të marrëveshjeve mes partisë së Angela Merkel dhe social-demokratëve.

Ky është një kontribut pozitiv, konstruktiv i orientuar drejt të ardhmes”, shtoi ai.

Gjermania është një prej motorëve të Bashkimit Evropian dhe stabiliteti gjerman nga një ndikim në të gjithë BE-në”, theksoi kryeministri bullgar Boiko Borissov.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button