Bota

Trump sulmon DeSantis dhe Murdoch: Mosmirënjohës dhe të pabesë. Jam një shënjestër!

Massimo Gaggi

Corriere della Sera

Nga Paul Ryan tek Chris Christie ka një intolerancë në rritje për ish-presidentin: “Ai na bëri të humbim zgjedhjet e 2020 dhe tani edhe ato afatmesme”. Trump, megjithatë, nuk e shtyn shpalljen për kandidaturën e tij

Senatori republikan Pat Toomey: “Trump është kryesisht përgjegjës për humbjen në Pensilvani.” Ish-kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve, Paul Ryan: “Pabueshmëria e Trump do të shfaqet, e qartë, para vitit 2024: ai lundron vetëm duke futur frikë”. Dhe Mike Pence, i cili në librin e tij që del këto ditë tregon arrogancën rrëqethëse me të cilën Trump e trajtoi zëvendësin e tij në Shtëpinë e Bardhë, ndërsa gazetat e Rupert Murdoch, të lëshuara kundër The Donald, tashmë po i zënë rrënjë DeSantis. Tani ose kurrë: në ditët që ndajnë rezultatin zhgënjyes (për republikanët) të zgjedhjeve afatmesme nga shpallja e rinominimit të Trump, fillon ofensiva e konservatorëve, të cilët prej disa kohësh kanë dashur ta shpallin të mbyllur sezonin e tij politik dhe që deri tani nuk kanë pasur guximin të ngrenë kokën.

Më i egëri: ish-guvernatori i Nju Xhersit, Chris Christie, për një kohë të gjatë, në të kaluarën, aleat i tij: “Ne humbëm afatin e mesëm të 2018. Ne humbëm zgjedhjet e 2020. Ne humbëm aktet nënligjore në Gjeorgji në 2021 dhe në këtë 2022 ne pësojmë një humbje të guvernatorëve, nuk marrim vendet në Dhomën e Përfaqësuesve që mendonim se do të fitonim, dhe ndoshta nuk do të fitojmë as në Senat, pavarësisht faktit se demokratët kanë një president që ka vetëm 40 përqindja e vlerësimit të miratimit. Ka vetëm një person që duhet të fajësohet për gjithë këtë: Donald Trump”.

E cila, megjithatë, nuk përshtatet. Trump nuk e shtyn shpalljen e kandidaturës së tij për vitin 2024, të planifikuar për fillimin e javës së ardhshme, siç sugjeruan këshilltarët e tij dhe sulmon mediat e Murdoch dhe DeSantis kokë më kokë: ai akuzon guvernatorin për tradhti, për mungesë mirënjohjeje se si, si. president, ai e mbështeti atë në zgjedhjen e tij të parë, në 2018. Dhe, duke e bërë këtë, ai hap një dritare në një histori të errët: ai pretendon se në vitin 2018 ai jo vetëm i dha, nga Shtëpia e Bardhë, miratimin e tij për guvernatorin e ardhshëm në sfidën me demokratin Andreë Gillum, por rivendosi fushatën zgjedhore të DeSantis “e cila u shkatërrua plotësisht” dhe, mbi të gjitha, dërgoi FBI-në dhe një prokuror federal në Broëard County, ku, sipas tij, “një zyrë elektorale e korruptuar bëri të mundur vjedhjen e votave. . E ndalova atë vjedhje.’

Me pak fjalë, ai zbulon katër vjet pas një krimi që do të ishte kryer në 2018, ai pretendon se ka dërguar policë dhe prokurorë federalë në zyrat elektorale të Floridës (përballë autonomisë së Ministrisë së Drejtësisë nga pjesa tjetër e qeverisë , përfshirë presidentin) dhe, duke pasur parasysh atë që bëri Trump dy vjet më parë, kur i kërkoi Sekretarit të Shtetit të Gjeorgjisë t’i gjente 11,780 votat e nevojshme për të kapërcyer Bidenin, njeriu pyet veten se sa është i vërtetë rindërtimi i tij. Por Trump, siç e dimë, është alergjik ndaj respektimit të rregullave dhe institucioneve. Dhe, nga një kafshë e plagosur dhe e rrethuar, ajo bëhet edhe më e egër: De Santis sapo i është përgjigjur me një neutrale “për momentin jam guvernator dhe nuk mendoj për të ardhmen” një intervistuesi që e pyeti nëse, në rast nga kandidatura e Trump, ai do të hiqte dorë nga kandidimi për Shtëpinë e Bardhë. Ish-presidenti e godet atë: “Epo, për sa i përket besnikërisë dhe klasit, kjo sigurisht nuk është përgjigja e duhur.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button