Politika

Xhaçka në panelin “Ndërtimi i Besimit Përmes Dialogut”: Ka ardhur koha për ndryshim në qasjen ndaj Ballkanit Perëndimor

Por kjo s’është thjesht një çështje e BE-së. Edhe ne vetë duhet të punojmë më shumë për të rritur rëndësinë strategjike të rajonit tonë dhe për të pasur një qasje më proaktive ndaj integrimit, jo duke pritur vetëm nga BE, por duke punuar edhe ne, në nivel rajonal për të ndërtuar Evropën në rajonin tonë e për të krijuar një hapësirë të përbashkët mundësish”, u shpreh ministrja në fjalën e saj.

Në ditën e parë të Forumit të Prespës për Dialog morën pjesë kryediplomatë të rajonit si dhe zëvendës-ndihmës Sekretari amerikan të Shtetit, Matthew Palmer.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button