Kosova

BE, 75 mln euro Kosovës/ Ndihma urgjente për krizën e energjisë elektrike, për bizneset dhe të varfrit

“Tani për tani mund të keni nevojë për mbështetje të menjëhershme financiare buxhetore kështu që ne do të ju japim një grant prej 75 milionë euro për të mbështetur menjëherë bizneset dhe ekonomitë familjare të cenueshme”.

Presidentja e Komisionit Evropian ka folur edhe për çështjen e targave, por duke iu referuar dialogut Kosovë-Serbi.

“Rregullat janë të qarta duhet të respektohen në çdo shtet. Në të njëjtën kohë nëse ka periudhë tranzitore, tranzicioni duhet të jetë përfshirës, duhet të shkojë siç duhet”.

Për të njëjtën çështje, Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani u shpreh se çështja e targave është “luftë” ndaj bandave.

“Ajo pakicë që akoma nuk i ka konvertuar është për shkak të kërcënimeve te vazhdueshme. Lufta jonë është luftë kundër bandave”.

Derisa po mbahej ky takim, Ministri i Qeverisë së Kosovës, Goran Rakiç, njëherësh edhe Kryetari i Listës Serbe, pas diskutimit me presidentin serb Aleksandar Vuçiç paralajmëroi bllokim të rrugëve në veri nëse ndalohet qarkullimi me targat KM.

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen takoi edhe kryeministrin e Kosovës, Albin Kurtin, për të vazhduar pastaj vizitën në Tiranë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button