Ekonomia

Kompania “Ryanair”, tarifa më e lirë evropiane e fluturimeve, mbërrin në Shqipëri

Ryanair, linja ajrore më e madhe dhe më e lirë në Evropë, ka njoftuar 200 fluturime javore dhe 17 linja të reja për dhe nga Shqipëria si pjesë e planeve të saj të dimrit të vitit 2023, shkruan https://www.breakingtravelnews.com/.

Shqipëria do të bëhet vendi i 37-të brenda rrjetit të Ryanair dhe do të japë akses të menjëhershëm në tregjet kyçe të turizmit hyrës si Belgjika, Republika Çeke, Franca, Gjermania, Italia, Polonia, Rumania, Suedia dhe Britania e Madhe duke ofruar gjithashtu tarifa konkurruese dhe rritje të komunikimit për shqiptarët që duan të vizitojnë shtëpinë ose miqtë dhe familjen jashtë vendit.

Këto linja të reja janë vetëm fillimi i asaj që Ryanair mund të bëjë për të mbështetur qeverinë shqiptare në ofrimin e rritjes transformuese brenda industrisë së turizmit.

Vendet kanë nevojë për linja ajrore të mëdha të shkallës si Ryanair për të ofruar rritje të kapacitetit dhe Ryanair e ka demonstruar vazhdimisht dhe me sukses këtë në ekonomitë evropiane që mbështeten në turizëm si Spanja, Italia, Irlanda, Portugalia dhe Malta.

Me porosinë e fundit rekord prej 300 avionësh B737-MAX-10 të rinj, Ryanair do të rritet në  800 avionë deri në vitin 2033 dhe është e vetmja linjë ajrore e madhe që mund të japë një rritje kuptimplote afatgjatë në Evropë.

Ryanair do të fillojë operimet për/nga Shqipëria këtë dimër duke ofruar 200 fluturime javore dhe duke u dhënë pushuesve evropianë dhe shqiptarë zgjedhje të pakrahasueshme me tarifat më të ulëta në Evropë.

CEO i Ryanair DAC, Eddie Wilson tha se ”si linja ajrore më e madhe në Evropë, ne kemi kënaqësinë të njoftojmë 200 fluturime javore të Ryanair për/nga Shqipëria duke filluar nga dimri 2023. Këto 17 rrugë të reja fillestare do të ofrojnë akses të menjëhershëm në tregjet kyçe të turizmit hyrës si Belgjika, Republika Çeke, Franca, Gjermania, Italia, Polonia, Rumania, Suedia dhe Britania e Madhe, ndërkohë që ofrojnë gjithashtu tarifa konkurruese dhe rritje të komunikimit për shqiptarët”.

”Ne kemi punuar ngushtë me partnerët tanë këtu në Aeroportin e Tiranës për të nisur këto 17 linja të reja dhe shpresojmë të forcojmë marrëdhëniet me kalimin e kohës ndërsa punojmë së bashku për të nxitur turizmin përbrenda dhe lidhjen me Shqipërinë. Këto rrugë do të lejojnë miliona vizitorë nga qytetet e mëdha anembanë Evropës të përjetojnë mrekullitë e Shqipërisë, nga plazhet me rërë të bardhë të Rivierës Shqiptare te arkitektura historike e zonës së UNESCO-s, Gjirokastër, dhe jetën e gjallë të natës në Tiranë”, shtoi ai.

Musa Kastrati, zëvendëspresident i Kastrati Group, tha se ”dëshiroj të shpreh mirënjohjen time të sinqertë për Ryanair për besimin e tyre të jashtëzakonshëm në potencialin e tregut shqiptar”.

”Ne mirëpresim vendimin e Ryanair për të kryer fluturime drejt dhe nga Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës, duke ofruar opsione të përballueshme dhe të aksesueshme të udhëtimit ajror, të cilat padyshim do të përfitojnë si për udhëtarët në hyrje ashtu edhe për ata që vijnë. Jam i bindur se përmes rrjetit të gjerë të Ryanair, Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës do të kontribuojë në zhvillimin e mëtejshëm të zgjedhjeve të pasagjerëve, turizmit dhe ekonomisë së Shqipërisë. Ne presim një partneritet të frytshëm me Ryanair, ndërsa punojmë së bashku për të ndërtuar udhëtime të paharrueshme për pasagjerët që udhëtojnë drejt dhe nga vendi ynë i bukur”, theksoi ai.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button